iris cranio sacraal therapie        
 

ERVARINGEN

 

The most beautiful experience we can have
is the mysterious.
Albert Einstein

Tineke
Diverse behandelingen gehad bij Anja. Dat heeft me zo ontzettend veel gebracht~! Vanaf de eerste sessie voelde ik me heel veilig en kon ik me openen en alles laten gebeuren. Nog steeds vind ik het heel bijzonder, dat ik, controlefreak, de controle bij haar los durfde te laten.
Ik heb ervaren, dat Anja heel invoelend en intuïtief haar handen ergens op het lichaam plaatst ( nadat ze me heeft uitgenodigd lekker te komen liggen en ik een heerlijk dekentje over me heen krijg); mijn lichaam begint dan te reageren zonder dat ik daarbij nadenk…ik begin spontaan te geeuwen, te trillen en soms te boeren en ik voel dat ik heel veel spanning los laat. Automatisch begin dieper adem te halen….dat was al heerlijk.
Maar daarna kwam er steevast zo’n diepe rust over me…ik kan bijna geen woorden vinden om dit te beschrijven. Een diepere laag in mezelf waarop ik volledig vrede  ervaar, in verbinding met mezelf , met Anja, en ook met iets onbenoembaars, als of ik deel uitmaakte van een groter geheel. Een stilte waarin ik wel alles waarnam maar er niet mee samenviel..ik bleef onderdeel van de stilte, het Zijn. Zo mooi en zo fijn dat Anja me daar gebracht heeft. Ik ben blij en dankbaar dat Anja op mijn pad kwam en voor haar oordeelloze, subtiele en verbonden aanpak. En ik weet, dat als ik weer eens helemaal vast zit in mijn denken, in mijn angsten en mijn controledrift….dat ik dan bij haar aan kan kloppen en zij me geduldig en liefdevol helpt “thuis” te komen. Dank je wel Anja!

Nina (26 jaar) - duizelingen
Opeens kreeg ik last van duizelingen. In eerste instantie kwam dit af en toe spontaan opzetten. Een paar weken later had ik hier continue last van. Het werd zelfs zo erg dat ik anderhalve maand thuis heb gezeten. Na een aantal onderzoeken in het ziekenhuis en een MRI scan, was de oorzaak van de duizelingen nog steeds niet bekend. Mijn tante vertelde mij over Cranio Sacrale therapie.  Ik ben toen online gaan zoeken en kwam op de site van Anja terecht. Na het lezen van de theorie over deze therapie en de verhalen op de site, heb ik contact gezocht met Anja. Anja is een fijn en warm persoon waar ik meteen mezelf kon zijn. Door de sessies heb ik geleerd goed naar mezelf te kijken en naar mijn eigen lichaam te luisteren. En ben ik er dus achter gekomen dat de duizelingen te maken hebben met gebeurtenissen uit het verleden. Met deze kennis en behulp van Anja heb ik de afgelopen maanden aan mezelf gewerkt. Nu vijf maanden later zijn mijn duizelingen verdwenen!

Rosa (20 jaar) - migraine
Van kinds af aan heb ik last van hoofdpijn. Rond mijn 16e zette dit om in migraine. Voordat ik aan de cranio sacraal therapie bij Anja begon had ik meer dan 3 keer per week migraine. Tijdens de sessies kwamen we er achter dat de hoofdpijn niet alleen door stress kwam, zoals ik altijd dacht, en doktoren mij altijd verteld hadden. De oorzaak van je probleem hoeft ook niet altijd bij de plaats te zitten waar je klacht zit. Dit heb ik zeker ervaren tijdens de sessies. Zo was ik tot voor kort zelden tot nooit ongesteld. Daar is al verandering in gekomen! Ik ben erg blij met de sessies en het gaat steeds beter met de migraine en hoofdpijn aanvallen.

Diana (41 jaar) – ontspanning, zelfvertrouwen
Ik ervaar de behandelingen bij Anja als zeer positief. Ik had niet echt een acuut probleem maar was wel bezig met issues van zelfverzekerdheid en mijn gedrag. Naast dat ik heel relaxed van de behandelingen wordt komt er op emotioneel en gevoelsvlak altijd heel erg veel los. Ik noem Anja tegenover mijn vrienden dan ook gekscherend de "huildokter". De behandelingen voelen als een soort grote schoonmaak, het opruimen van onverwerkte issues. Maar ook het ontdekken van mezelf, waarom ik bepaalde dingen denk over mezelf en bepaald gedrag vertoon en hoe ik dit kan veranderen. Dit veranderen gaat niet vanzelf, maar de behandelingen helpen me open te staan voor verandering en mezelf meer in balans te krijgen. Ik heb het idee dat er stiekem al heel erg veel verbeterd is in hoe ik over mezelf en anderen denk en daar ben ik heel blij mee!

Mirjam (14 jaar) – hoofdpijn
Hey Anja, mijn hoofd- en nekpijn zijn over hoor. Na een paar behandelingen door jou gaat het opeens een stuk beter. Thanx!

Ciska, moeder van Niels (8 jaar) - dyslexie
Onze zoon Niels  heeft dyslexie en is hierdoor erg boos en gefrustreerd. Vanaf het eerste moment heeft Niels een enorme klik met Anja. Ze helpt hem de boosheid en frustratie “uit zijn lichaam op te ruimen”. Ik merk duidelijk verbeteringen in zijn gedrag . Na een sessie heeft hij merkbaar stoom afgeblazen en kan hij de wereld weer aan. Anja is heel integer en communiceert op het goede nivo van het kind, ze zal niets tegen zin van het kind doen. Ook haar tips en adviezen zijn uitstekend. Ze kwam met een boosheidthermometer die nu op school wordt gebruikt. In de laatste sessie heeft Anja geprobeerd de hersenhelften beter te laten samenwerken. Het is nu nog te vroeg om te zeggen dat deze behandeling aanslaat maar ik heb er het volste vertrouwen in dat na een aantal sessies de leesproblemen verminderd zijn..

Marlies (52 jaar) - frozen shoulder
Een tijd geleden kreeg ik een slijmbeursontsteking in mijn rechter schouder. Fysiotherapie noch een injectie hielpen. Het leverde me zelfs een ‘frozen shoulder’ op en een verwijzing naar de specialist. Mij werd verteld dat de klacht vanzelf verdwijnt, maar dat dit drie jaar kan duren. “Doe in de tussentijd wat u prettig vindt". Een alternatief had hij niet. Leuk!
Nu had ik nog geen ervaring met Cranio Sacraal therapie, maar ik wist wel dat het een zachte manier van behandelen was en het leek me het proberen waard. Mijn eerste indruk van de behandeling was dat het een eilandje van rust was in een oceaan van verplichtingen en stress: de rest van mijn leven. Na een paar behandelingen kwam er langzaam weer wat beweging in mijn schouder, maar wat voor mij nog belangrijker was, ik leerde op een andere manier naar mijn klacht kijken en luisteren. Tot nu toe was het iets lastigs, wat mij beperkte in mijn activiteiten, maar ik merkte dat mijn schouder me wat zinvols te vertellen had. Mijn schouder wilde ‘gehoord’ worden en daarmee werd mij duidelijk dat het mij meer hielp om aandacht aan de vragen van mijn lichaam te besteden, dan te proberen die te negeren en er zo snel mogelijk vanaf te komen. In die gesprekken met mijn lichaam was ik vaak ontroerd en bleven de ervaringen nog lang in mijn gedachten hangen. Soms kwamen er beelden omhoog tijdens de behandeling uit een ver verleden, waar ik me al lang niet meer mee bezig hield. Door de behandeling kon ik heel wat van die oude ballast loslaten. Uiteindelijk heb ik de behandeling als een boeiende reis ervaren, die ik niet had willen missen en mijn klachten zijn verdwenen en tot nu toe niet meer teruggekomen!


Mark (52 jaar) – slapeloosheid, burn-out

Voel me stukken beter! Ben maar 1x wakker geworden en kon toen zelf m'n 'mind' met de rest van m'n lichaam weer laten ontspannen.  Zonder pil gelijk weer in slaap gevallen.  Wel behoefte aan meer Cranio Sacraal therapie, dus kijk uit naar volgende week.

Monique (36 jaar) – persoonlijke ontwikkeling
Ik voel me zo vrolijk en opgetogen na jouw begeleiding!! Jippi jippi jee ;)) Heb gewandeld voordat ik de auto inging, ben weer wat kwijt. Bij jou voel ik me prettig/vertrouwd, jij bent precies de juiste persoon die mij verder helpt in mijn ontwikkeling. Ben echt zo blij dat ik jou heb ontmoet, tijdens de behandeling klopt het altijd met wat jij doet en wat ik voel, bijzonder. Kortom het was dus weer fantastisch!!!! Thnx Anja

Jacqueline (74 jaar) – ontspanning, verwerking
Eigenlijk ben ik bij toeval in aanraking gekomen met deze behandelwijze. Ik had nog niet eerder gehoord van Cranio Sacraal Therapie. Ik ben er onbevangen ingegaan op een moment dat ontspanning voor mij het toverwoord leek. De eerste keer was er ook totale ontspanning en had ik het idee tussen slapen en waken te zijn, al voelde ik wel beweging in mijn lichaam. De daarop volgende behandelingen waren soms best heftig omdat er veel "zichtbaar en voelbaar" werd voor mij. Je neemt opgeslagen kwetsuren waar die je niet meer wist of niet bewust van was, maar je wel blokkeren. Je voelt weer even de pijn en het verdriet en kan het dan "opruimen". Ik heb heel veel baat bij deze behandeling en ervaar Anja als een therapeut die zeer goed weet te doseren in wat je aankan en niet aan je emotionele vermogen voorbij gaat. Ik voel me daardoor heel veilig in haar handen.

Roy (23 jaar) - persoonlijke ontwikkeling
Hallo Anja, Een tijdje geleden ben ik bij je geweest. Bedankt voor de (extra) tijd die je aan me had geschonken. Dat heb ik erg gewaardeerd. Als thema had ik persoonlijke ontwikkeling. Ik heb sinds die dag veel ideeën om te groeien en doe daar ook wat mee. Niks is makkelijk natuurlijk, maar ik ben op weg. De volgende stap zal meer zijn gericht op mijn gevoelens welke ik nog altijd moeilijk herken. Het zou mooi zijn als ik ze erken én voor me kan laten werken. Wanneer de tijd daar is, hoor je weer van mij.

Angelique (42 jaar) - stress
……Na die bewuste dag was ik de hele week erg down en compleet van slag, maar ik concentreerde me op het positieve beeld wat ik tijdens de behandeling had gezien/ervaren. En wat denk je, na die week ben ik niet meer down geweest en ook niet meer zo verdrietig, nog wel moe, maar dat gaat ook wel een keer weg. Ik weet niet wat je allemaal met me doet, maar dit is ongelooflijk!!! Graag wilde ik dit zeer positieve nieuws aan je berichten

JB (51 jaar) – diverse lichamelijke ongemakken
Wat ik beleef tijdens (en na) de sessies bij Anja, is moeilijk in woorden te vatten, want het gaat om beelden en gevoelens, maar toch doe ik een poging. Ik had al lang het gevoel dat ik, hoezeer ik ook mijn best deed, niet alles uit het leven haalde wat er voor mij inzat. Ik was niet ongelukkig, maar ook niet gelukkig. Ik voelde dat er blokkades in mijn lichaam zaten en hoewel ik over het algemeen kerngezond ben, kreeg ik toch wat vervelende lichamelijke ongemakken. Iemand gaf mij de tip om eens naar Anja te gaan en dat was een schot in de roos! Tijdens de sessies ga ik op reis door mijn lichaam en visualiseer de blokkades. Het is steeds weer een verrassende reis met een prachtig einde: ik ruim van alles op en mijn leven voelde al gauw stukken beter. Ik gun dit iedereen heel van harte en kan iedereen verzekeren dat je bij Anja in zeer kundige en toegewijde handen bent.

Vince (46 jaar) - gebroken teen
Door een klein ongelukje heb ik mijn teen gebroken. Volgens de artsen is hij al lang genezen, maar ik bleef pijn houden. Het leek mij de moeite waard een - voor mij - onbekende therapie uit te proberen. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Maar nu, na 3 sessies al, heb ik geen pijn meer.

Wilma, moeder van Carolien (11 jaar) – hoofdpijn
Carolien is meermaals behandeld. De eerste keer was het vanwege het feit dat zij erg gespannen was en duidelijk niet lekker in haar vel zat. Door de behandeling zag ze zelf dat het probleem in een ruzie met een vriendinnetje zat. Een dag later was de ruzie uitgespraat en was Carolien helemaal opgeklaard.
De laatste tijd wordt ze vaak geplaagd door zeer hardnekkige hoofdpijn in haar achterhoofd waarvoor geen duidelijke reden is en waar geen pijnstiller tegen helpt. Ze is hiervoor nu één keer behandeld bij Anja en was direct weer een stuk vrolijker en beter in haar vel. De hoofdpijn is nu veel minder. Ze moet nog wel een paar keer terugkomen. De behandelingen leiden tot een goede bewustwording van het lichaam en ademhaling en dat is iets waar je een leven lang iets aan kan hebben.

Bart (27 jaar) – geen klachten
Ik heb geen lichamelijke klachten of anderszins. Toch vind ik het fijn om eens in de paar maanden bij Anja op de tafel te liggen en volledig te ontspannen. Misschien wel omdat ik een verantwoordelijk beroep heb met veel deadlines. Het verbaast me dat er toch regelmatig iets boven komt drijven waarmee ik onbewust bezig was. Ik ga er met meer energie vandaan dan ik kwam.

Laura, moeder van Aisha (1 jaar) - huilbaby
Dank je wel, Anja. Tot voor kort had ik een heel lief baby'tje, alleen huilde ze wel heel erg veel. Mijn man en ik wisten niet zo goed meer wat we moesten doen. We waren allebei uitgeput. Na de eerste keer bij jou leek het eerst of het huilen meer werd (je had uitgelegd dat dat kon gebeuren), maar na een dag werd het een stuk minder. Nu, na een paar behandelingen, gaat het echt veel beter. Ze heeft zelfs al een keer doorgeslapen. We genieten!

Regina (33 jaar) - in verwachting
Eigenlijk ging ik vanuit een stuk nieuwsgierigheid naar jou toe. Ik voel me goed tijdens mijn zwangerschap, maar er spelen toch wel een paar angsten die ik ook had toen ik van mijn eerste kindje in verwachting was. Door de rust en ontspanning die jij biedt komen er vanzelf wat gesprekken en inzichten. Het doet me iedere keer weer goed. Ook zijn de uitslag en jeuk verdwenen en heb ik minder last van mijn onderrug. Nu op naar de bevalling, ik zie er bijna naar uit.


E-mailen
Bellen